Meteen naar de inhoud

Office 365 wordt Microsoft 365

We zouden het bijna vergeten, maar Office365 is al weer bijna 10 jaar in ons midden. En die tiende verjaardag gaat dit product vieren onder haar nieuwe naam; Microsoft 365.

Per 21 april 2020 wordt de naam voor de Office365 suite voor thuis, bedijven en organisaties allemaal veranderd naar Microsoft 365.

Office 365 werd als bètaversie gelanceerd in oktober 2010, de definitieve versie volgde eind juni 2011. De dienst is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een enorm succes voor thuisgebruikers, ondernemers en wordt in de meeste grote ondernemingen ingezet.

Wat verandert er allemaal

Eigenlijk is het een vrij logische verandering. De Microsoft 365 diensten zijn sinds 2017 verkrijgbaar en omvatten een bundel van Windows, Office en EMS (Enterprise Mobility & Security).

Microsoft 365 weerspiegelt de visie van Microsoft op het gebied van productiviteit, aangevuld met een set tools en services waarmee productiviteit, veiligheid en samenwerken makkelijk aangeboden worden.

Het bestaan van de beiden diensten heeft in voorkomende gevallen best tot verwarring geleid. Daaraan komt in ieder geval een einde. We presenteren de Microsoft 365 familie

Huidige naamNieuwe naam
Office 365 Business EssentialsMicrosoft 365 Business Basic
Office 365 Business PremiumMicrosoft 365 Business Standard
Microsoft 365 BusinessMicrosoft 365 Business Premium
Office 365 Business
Office 365 ProPlus
Microsoft 365 Apps
Dit zijn slechts de naamswijzigingen voor de producten voor bedrijven

Natuurlijk bevat deze dienst het traditionele Office pakket, maar Microsoft 365 gaat inmiddels veel verder en de slogun; “Wordt geleverd met Office”, is daarvan misschien wel het beste bewijs.

Naast Exchange Mail en Kalender, Microsoft Teams, OneDrive kun je de komende jaren meer en meer functionaliteit verwachten. Maandelijks worden nieuwe functionaliteiten aan de applicaties en tools toegevoegd, en regelmatig worden zelfs nieuwe apps toegevoegd.

De prijzen van de abonnementen blijven vooralsnog gelijk

Bronvermelding:

Dit artikel is samengesteld op basis van informatie die we vanuit Microsoft hebben ontvangen. Omdat momenteel slechts de nadruk op de naamswijziging ligt hebben we aanvullend informatie ingewonnen bij;

Wikipedia en Microsoft