Meteen naar de inhoud

Sneltoetsen in Microsoft Teams

Al eerder hebben we geschreven over de enorme groei van Microsoft Teams in de afgelopen paar jaar. Mede door het feit dat we sinds een ruime maand vooral vanuit huis werken is het gebruik van Microsoft Teams alleen maar in een stroomversnelling geraakt. Hoog tijd om weer eens naar wat handige mogelijkheden te kijken.

Sneltoetsen

Natuurlijk kun je met de muis makkelijk door de grasiche interface bewegen. De Teams omgeving is in het begin voor de meeste mensen even wennen, maar eenmaal in gebruik eigenlijk heel intuitief en duidelijk. Mocht je nog startend zijn met teams, is deze link heel handig voor een eerste kennismaking.

Eenmaal meer gevorderd is het handig om de sneltoetsen te verkennen. De sneltoets optie, die overigens in alle Office 365 en Office 2019 producten zit, zijn een snelle en makkelijke aanvulling om de productiviteit te vergroten.

CTRL+.

Met de toetscombinatie <CTRL + .> tover je vanuit Teams een overzicht met sneltoetsen op het scherm. De sneltoetsen zijn onderverdeeld in vier categoriën;

  1. Algemeen
  2. Navigatie
  3. Berichten
  4. Vergaderen en gesprekken
Algemeen
Wellicht gebruikt u zelf onbewust al wel eens een aantal van de genoemde sneltoetsen.
NAVIGATIE
Bovenstaande sneltoetsen hebben betrekking op het Teams navigatiemenu (onderstaand weergegeven) of daaraan gerelateerde acties.

berichten
Bent u een bericht aan het opstellen, kunt u bovenstaande sneltoetsen gebruiken.
Door tijdens het opstellen op <CTRL SHIFT X> te drukken verruimt het opstelvak en krijg je bovendien een uitgebreider palet aan opmaak mogelijkheden.
Vergaderingen en gesprekken
En er is meer

Tijdens onze tests hebben we bijvoorbeeld een snelkoppeling gevonden voor een belangrijk bericht <CTRL + i> waarmee een bericht als belangrijk wordt gemarkeerd voor verzender en ontvanger(s).

Bij gebruik van webclient

Bovenstaande opties werken in de Teams Client. De Teams client is er voor alle gangbare besturingssystemen en kun je gratis installeren. Mocht je om wat voor reden ook de webclient gebruiken, zijn veel snelkoppelingen direct beschikbaar, maar vaak wordt er dan een aanvullende shift toets verwacht bij de sneltoets. Hiervan is ook een overzicht beschikbaar, dit kun je hier vinden.

Wij hopen dat je aan de hand van dit artikel weer wat tips en tricks hebt gekregen on nog efficiënter met Microsoft Teams te werken. Behoefte aan hulp of ondersteuning bij het gebruik of de implementatie van Teams? We helpen je graag.