Meteen naar de inhoud

Office 2010 end of support

Office 2010 heeft, zoals de meeste Microsoft producten, een beperkte support levenscyclus. Voor Office 2010 is de levenscyclus vastgesteld op 10 jaar en daarmee komt het support te vervallen per 13 oktober 2020.

Wat betekent dit?

Zodra de Office 2010 end of support is geworden, per 13 oktober 2020, zal Microsoft niet langer instaan voor;

  • Technisch support bij problemen
  • Oplossingen realiseren voor gevonden beperkingen, problemen en of storingen
  • Het wegnemen van kwetsbaarheden die worden ontdekt in de Office 2010 software.

Welke mogelijkheden zijn er om te migreren?

Er zijn twee opties om van Office 2010 naar een recente oplossing te migreren;

  • Microsoft 365 Apps
  • Office 2019

Microsoft 365

Microsoft 365 is een verzameling van applicaties die deels worden aangeboden als online diensten en deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en als combinatie van beide. Het grote voordeel van Microsoft 365 is dat dit via een abonnement werkt. Dit heeft twee hele grote voordelen, je hebt geen hoge aanschafkosten en je hebt altijd de beschikking over de meest recente versie. Onderaan de pagina staan een overzicht met de verschillende versies. We helpen uiteraard graag mochten er nog vragen zijn.

Microsoft Office 2019

Mocht je nu geen gebruik willen maken van de abonnement- oplossing zoals in Microsoft 365, dan kan dat met Microsoft Office 2019. Je koopt dan eenmalig een licentie waarmee je de beschikking krijgt over alle office programmatuur. Hierbij zitten dan geen verdere updates en ook dit heeft weer een end of life zoals nu ook bij Office 2010.

Help mij kiezen

Om je te helpen om de juiste keuze te maken, hebben we hieronder de verschillende opties naast elkaar gezet. Uiteraard helpen we je graag, mocht je hier vragen over hebben. Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 200 50 15 of via info@cubequest.nl

In deze afbeelding ziet u welke functionaliteit er bij welke licentie / abonnementsvorm hoort. Deze vergelijking is slechts een beperkte weergave van de vele mogelijkheden die er zijn.