Ga naar de inhoud

Security

Uw data, IT omgeving en werkplekken vormen de slagaders van uw onderneming. Zij staan direct en continue in verbinding tot het hart van uw organisatie. Het is van groot belang uw organisatie te beschermen tegen risico’s en kwetsbaarheden. De beveiliging van uw IT dient dan ook te waken over alle apparatuur en diensten die u in gebruik heeft.

CubeQuest heeft een oplossing voor elke organisatie, klein of groot

Beveilig uw IT

Recent gemelde en ontdekte kwetsbaarheden (bron: NCSC)

Netwerkbeveiliging

Of u nu een kleine, of juist erg grote organisatie heeft. Het is fijn te weten dat de toegang tot uw omgeving goed beveiligd is. Daarnaast wilt u voorkomen dat er achterdeurtjes zijn of ontstaan en komen we vanzelf al snel tot de conclusie dat het een goed idee is om uw netwerk te beschermen tegen dreigingen vanaf het internet, maar ook tegen risico’s die kunnen ontstaan vanuit uw netwerk.

CubeQuest maakt gebruik van routers, switches, firewalls en Wifi componenten die het mogelijk maken om inbraken en ongewenst gedrag van componenten op te sporen, signaleren en indien gewenst zelfs automatisch te remediëren. U kunt de monitoring van uw omgeving volledig bij ons uitbesteden zodat u er geen omkijken naar heeft.

Afhankelijk van de risico’s en impact zullen we actie ondernemen. Ook zullen we wanneer verkeer wel gewenst plaatsheeft de uitzonderingen registeren om het systeem bekend te maken met verkeerstromen op tijden en intervallen waarin taken uitgevoerd worden. Zo kunnen zelfs acties die gebruik maken van bestaande koppelingen of poorten gemonitord en gerapporteerd worden wanneer daar alsnog afwijkend gedrag plaatsheeft.

Staat u op het punt om uw infrastructuur te vervangen, vernieuwen of beter te beveiligen, neem dan gerust en vrijblijvend contact op met CubeQuest om de mogelijkheden te bespreken.

Beveiliging voor Microsoft 365

Grofweg de meeste organisaties maken gebruik van mail en productiviteitsoplossingen van een publieke cloudaanbieder. Standaard werken deze producten na de eerste configuratie goed en gemakkelijk en gebruiksvriendelijk, de basis beveiliging is echter in veel gevallen verre van ideaal.

Het loont om de beveiliging van uw Clouddiensten aanvullend te configureren. Hiervoor bieden de meeste clouddiensten handreikingen om te starten met de aanvullende acties, echter blijkt in de praktijk dat veel organisaties hier niet mee aan de slag gaan. Vanuit CubeQuest adviseren we u graag, maar nemen we ook het beheer en de configuratie van uw Cloudomgeving uit handen. Zo heeft u geen zorgen om de beveiliging van uw Clouddiensten en bent u ervan verzekerd dat wij de ontwikkelingen, mogelijkheden rondom de beveiliging van uw omgeving verzorgen.

DarkTrace

Darktrace biedt een uitgebreide AI gebaseerde security oplossing voor uw IT omgeving, Clouddiensten en systemen. Met slimme sensoren wordt verkeer, gedrag en software bewaakt tegen risico’s, virussen en kwetsbaarheden. Darktrace maakt gebruik van een wereldwijd zeer uitgebreid AI algoritme wat door de schaalgrootte bijna alle bekende risico’s in een mum van tijd opspoort en zelfs direct actie onderneemt om besmetting, versleuteling en verspreiding van de aanval te stoppen.
CubeQuest is partner van DarkTrace en informeert u graag over de uitgebreide mogelijkheden die DarkTrace u biedt voor uw lokale- en cloudomgevingen.